Кабмін визначив механізм відшкодування зекономлених субсидій

Кабмін визначив механізм відшкодування зекономлених субсидій

Укрінформ
Кабмін роз'яснив механізм відшкодування субсидій особам, що зекономили їх внаслідок ощадливого користування житлово-комунальними послугами. 

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів № 300 від 26 квітня 2017 року.

Як зазначається, структурні підрозділи з питань соціального захисту населення переказують субсидії на рахунки підприємств, що є виробниками або виконавцями житлово-комунальних послуг. Якщо домогосподарство унаслідок економії споживання послуг заощадило частину субсидій, підприємство-виробник (виконавець) послуг повинне зарахувати цю суму на наступні періоди. Крім того, заощаджена сума має бути вказана у платіжних документах одержувачів субсидій як переплата.

Після закінчення опалювального сезону невикористана сума субсидії для відшкодування витрат на оплату послуги з централізованого опалення (теплопостачання), постачання холодної та гарячої води і водовідведення, послуг з газо- та електропостачання для індивідуального опалення (в разі використання природного газу/електричної енергії для індивідуального опалення) повертається підприємством — виробником (виконавцем) такої послуги до бюджету в повному обсязі на підставі акта розрахунку загального обсягу невикористаних сум субсидії.

Частина невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості (станом на 1 травня нового неопалювального сезону) 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВт-год. електричної енергії (в разі використання природного газу/електричної енергії для індивідуального опалення), перераховується на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачується через відділення поштового зв’язку ПАТ “Укрпошта” на підставі списків таких осіб, які подаються до 1 червня поточного року підприємствами — виробниками (виконавцями) послуг з газо-, електропостачання в паперовому та електронному вигляді структурному підрозділу з питань соціального захисту населення та в яких зазначається сума невикористаної субсидії. 

Перерахування частини невикористаної субсидії на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплата її через відділення поштового зв’язку ПАТ “Укрпошта” здійснюється структурним підрозділом з питань соціального захисту населення на підставі особистої заяви одержувача, поданої до 1 вересня поточного року. Структурний підрозділ з питань соціального захисту населення повідомляє одержувачу субсидії про необхідність подання зазначеної заяви.

Розрахунок та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії для відшкодування витрат на оплату послуги з централізованого опалення (теплопостачання), постачання холодної та гарячої води і водовідведення та послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення здійснюються у порядку, встановленому Кабінетом міністрів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-