Гройсман у Запоріжжі наголосив на важливості розвитку річкового транспорту

Гройсман у Запоріжжі наголосив на важливості розвитку річкового транспорту

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що для економіки України важливо розвивати річковий транспорт.

Про це він заявив, спілкуючись із пресою під час робочої поїздки до Запорізької області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже важливий елемент - розвиток нашого річкового транспорту. Зараз він в країні майже зупинений. Ми можемо використовувати наш річковий потенціал для переміщення товарів по всьому світу. Зараз потрібно нове законодавство, підтримка річкового флоту", - сказав Прем'єр-міністр.

За його словами, Україна - морська і річкова держава, і не використовувати водне сполучення було б неправильним. Розвиток річкового транспорту призведе до позитивних змін у економіці.

Він також відзначив важливу роль компанії "Нібулон", яка має, в тому числі, і власні суднобудівні підприємства. 

"Сьогодні підписана угода компанією з Міжнародною фінансовою корпорацією на мільйони доларів на розвиток всієї річкової інфраструктури. Як тільки ми станемо більше фінансувати і залучати річку в економічне життя, економіка також буде розвиватися", - підкреслив Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сьогодні перебуває з робочою поїздкою в Запорізькій області. Він взяв участь у церемонії відкриття перевантажувального терміналу з відвантаження зернових та олійних культур на річковий транспорт ТОВ СП "Нібулон". Планується також відвідування форуму з питань децентралізації в Запоріжжі, інспектування ходу будівництва нових мостових переходів через Дніпро і реконструкції злітної смуги Запорізького аеропорту. Крім того, Прем'єр-міністр планує провести зустріч з медиками Запорізького регіону, в ході якої привітає представників медичної галузі з наближенням професійного свята і ознайомить з основними положеннями майбутньої медреформи. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-