Гройсман хоче долучити хорватські компанії до участі у системі держзакупівель

Гройсман хоче долучити хорватські компанії до участі у системі держзакупівель

Укрінформ
Хорватія підтримує зусилля уряду України, спрямовані на проведення внутрішніх реформ та боротьбу з корупцією, і допомагатиме на шляху євроінтеграції та протидії російській агресії.

Про це сказала Президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович під час зустрічі із Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом в рамках його офіційного візиту, повідомдяє Урядовий портал

"Ми підтримуємо усі ключові зусилля, які спрямовані на проведення внутрішніх реформ, утвердження демократії, боротьби з корупцією в Україні. Сподіваюся також, що й наші економічні зв'язки міцнішатимуть", - сказала Грабар-Кітарович.

Вона підкреслила повагу Хорватії до суверенітету і територіальної цілісності України і запевнила у підтримці на рівні Ради Європи, Європейського Союзу, ОБСЄ, ООН, НАТО. 

У свою чергу Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман подякував хорватській стороні за співпрацю та всебічну політичну підтримку. Він висловив сподівання, що після обміну візитами глав урядів торгово-економічні відносини між країнами також посиляться. Він нагадав, що минулого року обсяг взаємної торгівлі зріс на 70%, і цьому значною мірою сприяли регулярні ділові форуми, один з яких пройшов сьогодні.

"Я думаю, що наші стосунки мають добрі основи", - впевнений Прем’єр-міністр України. На його думку, перспективи розвитку є у військово-технічній співпраці, реалізації спільних проектів в енергетиці, інших сферах, в участі хорватських компаній у системі державних закупівель.

Значний інтерес, за його словами, представляє для Києва ініціатива "Адріатика – Балтика – Чорне море", передусім у сегменті диверсифікації джерел постачання газу. В цьому контексті Гройсман нагадав, що Україна вже півтора року не імпортує російський газ, натомість здійснює кроки задля нарощування власного видобутку палива.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-