Україна веде переговори з Чехією щодо спільного випуску Skoda

Україна веде переговори з Чехією щодо спільного випуску Skoda

Укрінформ
Між Україною та Чеською Республікою ведеться діалог щодо випуску спільно автомобілів марки Skoda на території України.

Про це заявила віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час спільного брифінгу з міністром промисловості і торгівлі Чехії Іржі Гавлічеком по закінченню сьомого пленарного засідання Українсько-Чеської міжурядової змішаної комісії з економічного, промислового та науково-технічного співробітництва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми намітили для себе плани, визначилися з готовністю розвивати співпрацю в сфері розробки виробництва, реалізації, модернізації трамвайних вагонів. У нас ведеться позитивний діалог щодо досвіду нашої взаємної співпраці щодо випуску спільно автомобілів марки Skoda на території України", - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Окрім того, за її словами, сторони "намітили окремі плани, які пов'язані з тим, що Верховна Рада України 17 травня цього року вже ратифікувала угоду між Кабінетом міністрів України і урядом Чеської Республіки про науково-технологічне співробітництво". "Тому ми запланували, що вже в четвертому кварталі цього року відбудеться таке перше засідання спільного комітету саме з науково-технологічного співробітництва", - наголосила віце-прем'єр-міністр.

Вона підкреслила, що засідання українсько-чеської міжурядової змішаної комісії з економічного, промислового та науково-технічного співробітництва відбулося через майже 5 років, що "обидві сторони вважають неприпустимо довгою перервою".

У свою чергу міністр промисловості і торгівлі Чеської Республіки Іржі Гавлічек вбачає у спільній зустрічі "після тривалого затишшя" хороший знак і розраховує "привітати своїх колег із України наступного року в Празі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-