Коболєв не розуміє

Коболєв не розуміє "райдужну" реакцію Газпрому на Стокгольмський арбітраж

Укрінформ
Заяви російського газового монополіста "Газпрому" про вигідність рішення Стокгольмського арбітражу не відповідають дійсності.

Про це у вівторок повідомила прес-служба компанії "Нафтогаз України" у Facebook.

"Райдужні моменти для Газпрому? Можливо, вони мають на увазі колір рішень? Мені важко оцінювати, що в Газпромі вважають райдужними моментами. До рішення арбітражу Газпром вважав, що ми йому винні $47 млрд. Вже не винні. Газпром вважав, що ми повинні купувати не менше 40 млрд м куб./рік. Не повинні. Газпром вважав, що ми повинні сплачувати одну з найвищих цін в Європі. Ми не повинні. Що може бути райдужного? Мені важко оцінювати емоції та сприйняття світу Газпрому", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, НАК "Нафтогаз України" 31 травня отримав окреме рішення Стокгольмського трибуналу за позовом проти "Газпрому" щодо контракту від 2009 року на постачання газу. Зокрема, Трибунал задовольнив вимогу Нафтогазу про перегляд ціни на газ з урахуванням ринкових умов; повністю відхилив вимоги Газпрому щодо принципу "бери або плати", а також повністю скасував заборону на реекспорт газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-