Гройсман збирає нараду щодо мінімалки у 3200

Гройсман збирає нараду щодо мінімалки у 3200

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив віце-прем’єр-міністру Павлу Розенку провести спеціальну селекторну нараду з питань виконання вимог законодавства про виплату мінімальної заробітної плати в Україні.

Про це глава уряду сказав у ході засідання Кабінету міністрів, повідомляє Урядовий портал.

"Думаю, треба провести нараду по мінімальній зарплаті. Треба активізувати роботу комісії (спеціального урядового органу) на місцях. Не можна допустити, аби працюючу людину хтось обмежував у праві отримувати гідну зарплату. Пройшло у нас 5 місяців (з моменту набуття чинності норми про встановлення мінімальної зарплати на рівні 3200 грн), і нам треба жорстко попрацювати з місцевою владою, аби дійти до кожного підприємства, де приховано виплачується зарплата. Бо там, де працюють неофіційно – там забирають право на достойну пенсію. Будь ласка, просив би – проведіть нараду – активізуйте роботу Держпраці, місцевої влади, ДФС", - заявив він.

Окремо глава уряду торкнувся питання оцінки показника середньої зарплати в контексті перегляду макропоказників розвитку економіки. Зміну показників уряд також ухвалив у ході засідання в середу. "Зараз стільки інформації, в тому числі неправдивої. Її треба швидше спростовувати, і люди все будуть розуміти", - сказав Прем’єр-міністр. Він додав, що всі побоювання спростовуються цифрами.

"Йдеться про те, що середня зарплата зросла, і зросла кількість платників єдиного соціального внеску з початку року", - зазначив Гройсман.

Він також нагадав, що за прогнозом уряду показник середньої зарплати становитиме 7100 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-