Німецькі компанії збудують у Тростянці потужну сонячну електростанцію

Німецькі компанії збудують у Тростянці потужну сонячну електростанцію

Укрінформ
Німецькі компанії „Норд Ареал Енергі ГмбХ” та „КЛАРУС Леухтен ГмбХ” побудують у місті Тростянець на Сумщині сонячну електростанцію потужністю 50 МВт.

Остаточної домовленості щодо цього досягнуто під час перемовин інвесторів з мером Тростянця Юрієм Бовою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

„Наразі на земельних ділянках загальною площею 9,0692 га, які були передані німецьким інвесторам Тростянецькою міською радою в оренду 14 квітня 2017 року, розпочалися передпроектні роботи. Наприкінці червня заплановано початок геологорозвідувальних робіт. У будівництво планується вкласти більше 10 мільйонів євро”, - повідомив за підсумками зустрічі Юрій Бова.

За його словами, запустити станцію в експлуатацію мають вже наступного року. Вона буде повністю забезпечувати потреби міста і дозволить стати йому енергетично незалежним і до того ж серйозно економити бюджетні кошти - на вуличному освітленні, забезпеченні електроенергією комунальних підприємства і т.д. А оскільки ділянки знаходяться в оренді, то місто отримуватиме ще й плату за землю, а це близько 200 тис. грн на рік.

Окрім того, на зустрічі обговорювалася можливість запуску в Тростянці виробництва вуличних світлодіодних світильників на сонячних батареях за участю та підтримки німецьких інвесторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-