Нафта дешевшає на повідомленні щодо збільшення видобутку у Лівії

Нафта дешевшає на повідомленні щодо збільшення видобутку у Лівії

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються у середу, оскільки інвестори стурбовані зростанням видобутку "чорного золота" у Лівії.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI із постачанням у липні впали в ціні на 0,62% до $49, 35 за барель. На ICE Futures Exchange нафта марки Brent подешевшала на 0,52% до $51, 97 за барель.

За словами трейдерів, зниження світових цін на нафту стало наслідком зростання видобутку у Лівії. Національна нафтова компанія Лівії National Oil Corp. (NOC) повідомила про зростання виробництва нафти на 800 тисяч барелів за добу. За словами головного ринкового стратега AxiTrader Грега Маккенни (Greg McKenna), які наводить агентство Рейтер, дані про видобуток нафти в Лівії, ймовірно, "займали думки трейдерів цієї ночі".

Учора ф'ючерси на нафту впали в ціні, оскільки інвестори і надалі мають сумніви, що угода ОПЕК та її союзників про скорочення об'єму видобутку нафти знизить надмірну пропозицію на ринку нафти, а очікування щодо лівійського виробництва посилили побоювання трейдерів.

Інвестори готуються до збільшення світової пропозиції нафти, оскільки очікується, що об'єм видобутку на лівійському родовищі Шарара збільшиться з 784 тис. барелів на день до 800 тис., після того, як у вівторок вдалося розв'язати технічну проблему, що обмежувала об'єм видобутку.

Інвестори продовжують непокоїтися з приводу надмірної пропозиції нафти на фоні невизначеності щодо того, чи призведе недавнє рішення ОПЕК продовжити угоду про скорочення об'єму видобутку до зниження світового обсягу виробництва до середнього за п'ять років рівня в умовах збільшення об'єму видобутку сланцевої нафти у США.

ОПЕК і виробники нафти, що не входять до неї, минулого тижня домовилися продовжити угоду про скорочення об'єму видобутку нафти на дев'ять місяців до березня наступного року, але не стали збільшувати об'єм скорочення з 1,8 млн барелів на день всупереч очікуванням ринку.

У рамках угоди Нігерія і Лівія і надалі звільнені від зобов'язань щодо скорочення об'ємів видобутку, а Іран зберіг право збільшити об'єм видобутку до рівня в 3,797 млн барелів на день, затвердженого у листопаді минулого року.

Goldman Sachs (NYSE: NYSE:GS) у понеділок знизила свій прогноз щодо цін на нафту цього року до середнього рівня в $55, 29 за барель для Brent і $52, 92 за барель для WTI. Раніше оцінки складали $56,76 і $54,80 відповідно.

"Ми вважаємо, що ціни будуть низькими тривалий час до тих пір, поки не з'являться докази, що потенціал сланцевої нафти нижчий, ніж вважається, або у ОПЕК не вичерпаются незадіяні потужності", - написали аналітики банку у понеділок.

Учасники ринку також очікують на публікацію щотижневих даних щодо запасів нафти у США. Сьогодні Американський інститут нафти опублікує оцінки запасів сирої нафти і нафтопродуктів в США минулого тижня. Завтра з'являться аналогічні дані від Міністерства енергетики США. Ці два набори оцінок нерідко різняться.

На даний момент ринок очікує, що запаси нафти скоротилися на 2,830 млн барелів, запаси бензину — на 970 тис., а запаси дистилятів — на 785 тис.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 51,78 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 52,21 долара за барель, що на 3 центи нижче за рівень закриття торгів ($52,24).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-