Шахта «Степова» на Львівщині відновила роботу після вибуху

Шахта «Степова» на Львівщині відновила роботу після вибуху

Укрінформ
Шахта «Степова» ДП «Львіввугілля», де 2 березня стався вибух і загинуло восьмеро гірників, відновила роботу. Шахтарі працюють і в лаві №133, де сталася трагедія.

Про це журналістам розповів виконуючий обов’язки голови незалежної профспілки «Степової» Василь Семканич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз у 133-й лаві видобувають 300-400 тонн вугілля на добу, однак його залишилося щонайбільше на місяць. Тим часом готують до введення в експлуатацію нову лаву №138, яка має давати 800 тонн вугілля на добу», - зазначив Семканич.

За його словами, шахтарі важко пережили трагедію на «Степовій». Люди боялися йти в шахту. 40 працівників на наступний день звільнилися. Проте з часом трудівники відійшли від шоку. Вже вийшли на роботу 28 шахтарів, травмованих під час вибуху, на амбулаторному лікуванні у Червоноградській міській лікарні знаходиться лише один вугільник.

Як сказав Семканич, найболючішим на шахті залишається питання охорони праці. Хоч уряд виділив 200 мільйонів гривень на закупівлю засобів індивідувального захисту шахтарів, так звані саморятівники поки що не закупили. Тим часом термін придатності тих, які є на озброєнні гірників, завершується.

Міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик під час наради з трудовим колективом, яка відбулась напередодні, повідомив, що 200 млн грн на закупівлю саморятівників у держбюджеті передбачені, і до 1 липня та до 1 вересня будуть проведені тендери, щоб закупити засоби індивідуального захисту вугледобувним підприємствам.

За словами міністра, у наступному місяці на колегії міністерства будуть представлені  висновки урядової та експертної комісії щодо вибуху на «Степовій». Тоді ж будуть затверджені усі необхідні заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-