Україна пропускатиме вантажі до Придністов'я лише після погодження з Молдовою

Україна пропускатиме вантажі до Придністов'я лише після погодження з Молдовою

Укрінформ
Транзит вантажів, які направляються до невизнаної Придністровської Молдавської Республіки через територію України, буде здійснюватися лише за умови його погодження з Національним агентством із безпечності харчових продуктів Республіки Молдова.

Про це йдеться у роз'ясненні Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів щодо пропуску вантажів через територію України, які направляються до невизнаної Придністровської Молдавської Республіки.  

"Відповідно до розпорядження головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 17 травня 2017 року №33 передбачено, що з 20 травня 2017 року пропуск підконтрольних вантажів у режимі транзиту через територію України, які направляються до невизнаної Придністровської Молдавської Республіки, буде здійснюватися лише за умови його погодження з Національним агентством із безпечності харчових продуктів Республіки Молдова", - йдеться у повідомленні.

Як наголошують у Держпродспоживслужбі, вказана вимога відповідає п. 14 Угоди про співробітництво в галузі ветеринарії країн СНД, відповідно до якої таке співробітництво здійснюється між компетентними органами в галузі ветеринарної медицини України та Молдови. А саме: під час імпорту та міжнародного транзиту в обов'язковому порядку завчасно оформлюються дозволи центральних державних ветеринарних органів сторін, на території яких ввозиться та через території яких транспортується підконтрольний вантаж. З ними також узгоджується маршрут прямування.

"Оскільки дія зазначеної угоди не поширюється на відносини з невизнаною Придністровською Молдавською Республікою, з метою забезпечення її виконання головний державний інспектор ветеринарної медицини України прийняв відповідне рішення. Таке рішення відповідає вимогам Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин (МЕБ)", - підкреслили в Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, зазначена угода була підписана у березні 1993 року 12 представниками урядів країн СНД, в тому числі представниками України як асоційованого члена СНД, та представником Республіки Молдова. Угода набрала чинності у день підписання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-