Росія наполягає на відновленні переговорів щодо Придністров'я

Росія наполягає на відновленні переговорів щодо Придністров'я

Укрінформ
Росія вважає, що переговорний процес щодо Придністровського врегулювання у форматі «5+2» необхідно відновити.

Про це заявив посол з особливих доручень МЗС РФ Сергій Губарєв напередодні своєї поїздки до Кишинева і Тирасполя.

«У переговорному процесі у форматі «5+2» зараз явно тривала пауза. Наполягаємо на тому, що переговорний процес повинен йти ритмічно. В регламентуючих документах «Постійної наради з придністровського врегулювання»передбачено п'ять-шість офіційних зустрічей в рік. До роботи саме за таким графіком і треба прагнути», - заявив Губарєв.

На його думку, було б невиправдано чекати конкретних результатів від кожної конкретної зустрічі, однак зустрічатися, висловлювати позиції, обговорювати їх -єдиний спосіб домогтися конкретних результатів.

Губарєв не заперечує при цьому, що зустрічі лідерів Молдови та невизнаного Придністров'я, а також зустрічі політичних представників Кишинева і Тирасполя у форматі «1+1», робочих груп також корисні для вирішення накопичених проблем в процесі врегулювання.

Дипломат не виключає, що в разі відновлення переговорів, їх учасники обговорять і питання відкриття спільних молдавсько-українських КПП на центральній (Придністровській) ділянці молдавсько-українського кордону.

Метою поїздки Губарєва в Кишинів і Тирасполь, за його словами, стало прагнення ознайомитися з розвитком ситуації і узгодити питання, які могли б бути внесені до порядку денного переговорів з Придністровського врегулювання у форматі «5+2» за участю Молдови і Придністров'я, України, ОБСЄ, Росії, ЄС і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-