Кабмін

Кабмін "прив'язав" виплати бюджетникам до прожиткового мінімуму

Укрінформ
Розмір окладів, доплат, винагород і інших виплат працівників установ, закладів та організацій бюджетної сфери, органів виконавчої влади та інших органів встановлюватиметься у співвідношенні до прожиткового мінімуму, а не мінімальної зарплати, як було раніше.

Це визначено постановою Кабінету міністрів від 18 травня 2017 р. №335, що оприлюднена на Урядовому порталі.

"Уряд привів у відповідність до Закону України від 6 грудня 2016 р. №1774-VIII акти Кабінету міністрів, якими регулюються питання встановлення окладів, доплат, винагород і інших виплат працівників установ, закладів та організацій бюджетної сфери, органів виконавчої влади та інших органів", - пояснили необхідність прийняття акта в Секреатріаті Кабінету міністрів.   

Так, розмір указаних виплат встановлюватиметься у співвідношенні до прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня календарного року (1600 грн). До 1 січня 2017 року відповідні обрахунки проводилися у співвідношенні до мінімальної заробітної плати.  

Нагадаємо, що у зв'язку зі змінами до законодавства з 1 січня 2017 р. мінімальна заробітна плата більше не застосовується як розрахункова величина для визначення посадових окладів та заробітної плати працівників та інших виплат. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-