Омелян про перевантажені фури: ще рік-два, і в нас доріг просто не було б

Омелян про перевантажені фури: ще рік-два, і в нас доріг просто не було б

Укрінформ
Міністерство інфраструктури вважає актуальним завданням запровадження габаритно-вагового контролю на основних магістралях, що ведуть до портів Одещини. Оскільки безконтрольна експлуатація знищує автомобільні дороги.

Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив на спільній прес-конференції з головою Одеської облдержадміністрації Максимом Степановим, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уперше габаритно-ваговий контроль, як ви знаєте, було запроваджено у 2016 році. Тоді була дуже гостра проблема. Оскільки часто фури були перевантажені не на 10-20%, а два-три рази більше від гарантованих законом 40 тон. Іноді доходило й до 150 тон. Ще б один-два роки такої безжальної експлуатації дорожньої мережі, і в нас доріг просто не було б. Ми цю ситуацію зупинили. У липні точно встановимо на дорогах Одещини три додаткові габаритно-вагові комплекси. Тобто, в області їх буде мінімум п'ять", - зазначив Омелян.

Усього для України у поточному році буде придбано 80 габаритно-вагових комплексів, додав міністр.

"Певну частку знов-таки виділимо для Одеської області. При цьому розраховуємо на спільну роботу з одеськими обласною та міською радами. Маємо встановлювати на автодорогах чимраз більше автоматичних систем зчитування ваги автомобілів, щоб виключити людський фактор. А з другого боку, перевізники мають зрозуміти, що більше 40 тон вантажу перевозити не можна", - сказав Омелян.

За словами міністра, з січня 2018 року очолюване ним відомство передасть 120 тисяч кілометрів автодоріг на баланс областей з відповідним фінансуванням новостовореного Дорожнього фонду. Завдяки цьому через три-чотири роки будемо мати нормально фукціонуючу систему автодоріг, яка є в більшості європейських країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-