Трасу Одеса-Рені відремонтують до кінця року - Омелян

Трасу Одеса-Рені відремонтують до кінця року - Омелян

Укрінформ
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, що сьогодні прибув з робочим візитом до Одеської області, заявив, що уряд виділив на ремонтно-відновлювальні роботи на дорогах області 1 мільярд 800 мільйонів гривень.

Про це Омелян сказав на спільній прес-конференції з головою Одеської облдержадміністрації Максимом Степановим, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уперше за багато років уряд спільно з обласною владою скерує на ремонт доріг 1 мільярд 800 мільйонів гривень, використавши всі джерела фінансування. Нарешті завершимо довгобуди, передусім автодорогу Одеса-Рені. Вважаємо справою честі закінчити роботи на цій трасі до кінця поточного року, щоб вона радувала мешканців як регіону, та і України", - зазначив Омелян.

Окрім цього, наголосив міністр, "плануємо низку мастабних заходів задля підвищення інвестиційної привабливості Одещини. Зокрема, два потужні світові інвестори, що спеціалізуються в морській галузі, заходять у порти Південний і Чорноморськ. Сподіваємось, що всі процедури будуть завершені в поточному році. Це стане інструментом для забезпечення прозорої політики в морській галузі, залучення додаткового вантажопотоку, додаткових робочих місць, а також стабільних надходжень до державного бюджету і розвитку регіону".

Омелян додав, що міністерство зацікавлене у модернізації Одеського міжнародного аеропорту, який "може стати своєрідним хабом для південної України".

"Для цього є необхідний потенціал, залишається відремонтувати злітно-посадкову смугу. І спільно з очільником області Степановим ми докладаємо всіх зусиль, щоб отримати перший транш для виконання ремонту. А наступного року в Одеський аеропорт зайдуть відомі лоукости, що зв'яжуть Одесу з багатьма містами Європи та Чорноморського басейну", - сказав міністр.

У програмі робочого візиту міністра інфраструктури - огляд капітального ремонту мосту через протоку Дністра на 52-у кілометрі автодороги Одеса-Рені, який планується закінчити у серпні поточного року.

Як повідомлялося, Служба автомобільних доріг в Одеській області замовила 14 листопада 2016 року ТОВ "Мостобудівельний загін № 112" капітальний ремонт моста на автодорозі державного значення М-15 Одеса-Рені (на Бухарест) за 67 мільйонів 960 тисяч гривень.

Наразі міст знаходиться в розібраному стані, і потрапити з облцентру до південних районів  Одеської області можна лише через смт Затока - дорогою Одеса-Білгород-Дністровський-Монаші.

Станом на 12 травня споруджено півкілометрову об'їзну дорогу в районі населеного пункту Паланка, щоб тимчасово пустити по ній потік транспорту з Одеси до південних районів Одещини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-