Львівське сміття зацікавило китайців

Львівське сміття зацікавило китайців

Укрінформ
Китайська компанія Grand blue має намір збудувати в Червонограді на Львівщині сміттєспалювальний завод потужністю 320 тонн на добу із виробленням теплової та електричної енергії.

Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації за результатами зустрічі голови Львівської ОДА Олега Синютки та представників компанії Grand blue, яка відбулася напередодні.

"Сторони окреслили план дій на найближчу перспективу. Так, орієнтовно 6 місяців триватиме розробка проекту, потім відбуватиметься процедура погодження документації, після цього компанія планує приступити до будівництва", - йдеться у повідомленні.

Голова Львівської ОДА наголосив, що реалізація проекту є важливою не тільки для Червонограда, а й для всієї Львівщини.

Синютка також запевнив інвесторів у всебічному сприянні в реалізації проекту.

Як повідомляв Укрінформ, за словами мера Львова Андрія Садового, Червоноград став першим і поки що єдиним із 20 міст області, який погодився приймати відходи зі Львова протягом двох років згідно із меморандумом. Відповідна угода уже підписана обома сторонами. Згідно з укладеною угодою, Червоноград протягом двох років прийматиме львівське сміття по 10 тонн на добу.

Крім побутових відходів зі Львова, Червоноград у рамках меморандуму уклав угоди щодо утилізації ТПВ із трьох найбільш проблемних у цьому плані районів області - Жовківського, Кам’янко-Бузького та Городоцького, які раніше вивозили сміття на Грибовицький полігон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-