Уряд збільшить фінансування програми

Уряд збільшить фінансування програми "Доступні ліки"

Укрінформ
Кабінет міністрів планує збільшити фінансування урядової програми "Доступні ліки" на 250 млн грн.

Про це на засіданні уряду 11 квітня сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В змінах до бюджету, які ми будемо подавати найближчим часом в український парламент, ми передбачаємо збільшення на фінансування  програми ще плюс 250 млн грн. Цього буде достатньо до кінця поточного року, за нашими прогнозами і на наступний рік ми будемо закладати необхідну кількість грошей, щоб кожен український громадянин, який потребує безкоштовних ліків, їх отримав", - сказав Прем'єр-міністр.

Гройсман зауважив, що зараз в окремих містах та регіонах пацієнти нарікають на недостатню кількість аптек, що беруть участь у програмі "Доступні ліки",  а також подекуди відсутність в аптеках тих препаратів, вартість яких підлягає відшкодуванню державою.

Прем'єр-міністр дав доручення віце-прем'єр-міністру Павлу Розенку та в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун до кінця тижня, проаналізувати звернення громадян на урядову гарячу лінію з приводу програми "Доступні ліки", провести моніторинг фінансування програми та відповідні наради з місцевими огранами влади щодо відшкодування аптекам вартості препаратів.

"Щоб по жодній області не було затримок, коштів ми даємо стільки, скільки потрібно", - наголосив Гройсман.

Як відомо, з 1 квітня в Україні працює урядова програма "Доступні ліки", яка передбачає відшкодування вартості препаратів для лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та цукрового діабету 2 типу. На реалізацію програми виділено 500 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-