В Україні додалося ділового оптимізму

В Україні додалося ділового оптимізму

Дослідження
Укрінформ
За минулий рік в Україні поліпшився регуляторний клімат та зріс рівень ділового оптимізму малих та середніх підприємств (МСП).

Про це повідомили в Мінекономрозвитку з посиланням на результати другої Щорічної оцінки ділового клімату 2016, яку провів Інститут економічних досліджень та політичних консультацій у рамках Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні».

"Центральний індекс дослідження, «Індекс ділового клімату», зріс на 5 пунктів, порівняно з 2015 роком. Він свідчить, що оптимізм малих та середніх підприємців щодо розвитку свого бізнесу у найближчі півроку зріс. Разом із цим, оптимізм щодо зростання бізнесу у найближчі 2 роки дещо зменшився", - зазначається в повідомленні.

Як показали результати дослідження, зміни у регуляторному середовищі України за останні 2 роки мають позитивну динаміку. Підприємці позитивно відгукуються про зміни у процедурі реєстрації бізнесу, початку користування приміщеннями та зменшення кількості перевірок. До того ж, вартість отримання дозвільних документів та проходження реєстраційних та контрольних процедур для МСП у 2016 зменшилась у порівнянні з 2015 роком на 2,3 тис грн, до  27,4 тис грн/рік. В рейтингу основних перешкод для ведення бізнесу перше місце посів показник «Низький попит», що витіснив на друге місце «несприятливу політичну ситуацію».

"Це дослідження - ще один доказ того, що зусилля Мінекономрозвитку щодо дерегуляції спрямовані правильно. Разом з Офісом ефективного регулювання ми підготували законопроект про поліпшення інвестиційного клімату, прийняття і впровадження якого має істотно покращити бізнес-клімат в Україні. А це плюс для України не тільки в згаданому дослідженні, але і в рейтингу Doing Business," - прокоментував дослідження перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

В опитуванні взяли участь представники 1851 малих та середніх підприємств по всій країні.

Щорічна оцінка ділового клімату (ABCA, Annual Business Climate Assessment) - це щорічне дослідження малого та середнього бізнесу, яке дозволяє здійснювати моніторинг змін, які відбуваються у діловому середовищі. Дослідження виявляє вплив економічного та регуляторного середовища на економічну активність МСП та формує рейтинг ділової активності бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-