Рідні гірників перекрили під'їзди до страйкуючих підприємств

Рідні гірників перекрили під'їзди до страйкуючих підприємств

Укрінформ
У Кривому Розі на страйк вийшли дружини та діти гірників. Протестувальники перекрили під'їзні колії до підприємств і шахт та зупинили цим відвантаження продукції.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook.

«На шахтах у Кривому Розі дружини разом з дітьми протестуючих гірників та іншими родичами та близькими перекрили під'їзні колії до підприємств та шахт та зупинили цим відвантаження продукції. На підприємствах «Арселор МітталСтіл» почалися масові акції протесту, зранку там вже більш як 300 учасників», - написав Волинець.

За його словами, гірники знаходяться під землею півтори доби без їжі та води.

Голова МО НГПУ м. Кривий Ріг Юрій Самойлов намагається зробити все, щоб доставити продукти харчування до протестувальників.

Волинець зазначив, що наразі в місті є три осередки страйку: ЄВРАЗХолдинг, КЗРК (Криворізький залізорудний комбінат) та АрселорМіттал Кривий Ріг (колишній Криворіжсталь). «Ці три підприємства належать трьом різним фінансово-промисловим групам та мають різних власників. Це свідчить про те, що зарплати працівників «не доганяють» зростаючі ціни на послуги ЖКГ, ціни на товари першої необхідності», - підкреслив Волинець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-