Гірники ще однієї шахти страйкують — тепер вже на кілометровій глибині

Гірники ще однієї шахти страйкують — тепер вже на кілометровій глибині

Укрінформ
Гірники шахти "Суха Балка" у Кривому Розі на Дніпропетровщині після зміни залишилися під землею на глибині понад 1300 м, вимагаючи підвищення заробітної плати.

Про це повідомляє у Facebook голова Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець.

"Гірники ш. "Суха Балка" після відпрацьованої зміни відмовляютсья підніматися на поверхню... Вимоги ті ж самі - підняття заробітньої плати... Голова ППО НПГУ Сергій Барабашук приєднується до протестуючих під землею, що знаходяться на горизонті (глибині) - 1343 м", - йдеться у повідомленні.

З 300 осіб, які працювали у цій зміні, під землею залишилися 50 гірників, зазначив Волинець.

Як повідомляв Укрінформ, 4 травня шахтарі чотирьох шахт Криворізького залізорудного комбінату - «Родіна», «Октябрська», «Гвардійська», «Тернівська» не вийшли після нічної зміни на поверхню. Під землею, на глибині 315 метрів, вони стали проводити профспілкові збори і вимагали підвищити зарплату для робітників основних професій до рівня 2012 року, тобто еквівалента 1000 доларів.

Голова правління КЗРК Федір Караманиць спустився в шахту «Родіна» і став вести переговори, він пообіцяв підвищити заробітну плату на першому етапі на 20%, до Дня шахтаря ще на 30%, а до кінця року на 100%.

Після цього гірники нічної зміни піднялися на поверхню, а перша зміна, що їх змінила, спустилася і продовжила збори під землею. Було прийняте спільне звернення до акціонерів компанії.

В суботу, 6 травня, до вимог колег приєдналися гірники шахти «Артем-1» групи АрселорМіттал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-