Ситник: Після затримання Насірова податкова демонструє

Ситник: Після затримання Насірова податкова демонструє "плюс" 300 мільйонів на день

Відео
Укрінформ
Податкові надходження збільшилися на 300 млн грн на день після затримання Національним антикорупційним бюро України (НАБУ) голови фіскальної служби України Романа Насірова.

Про це в інтерв'ю UA|TV заявив директор НАБУ Артем Ситник. 

"Після того, як ми затримали Насірова, митниця почала приносити на 300 млн гривень до бюджету більше щодня. Ці процеси - тільки перші паростки того, що може бути. Люди бояться. Пропала впевненість у недоторканності. Вже немає недоторканних", - сказав Ситник.

За його словами, справу Насірова, якого звинувачують у наданні незаконної розстрочки податкових боргів підприємствам, пов'язаним з народним депутатом-втікачем Олександром Онищенком, передадуть до суду до кінця травня.

Ситник також додав, що позиції захисту у справі немає. "Він (Насіров. - Ред.) не відповів на жодне запитання, яке ставилося йому в якості підозрюваного, але у соцмережах він поводиться дуже пафосно, гарно. Ця поведінка украй відрізняється від того, як він поводиться на допитах. На допитах - він нічого не знає і не може пояснити", - сказав директор антикорупційного бюро.

Що стосується справи НАБУ, відкритої проти Онищенка, Ситник відзначив: прибуток держпідприємства ВАТ «Укргазвидобування» після ліквідації корупційної схеми збільшився у понад 6 разів.

"У результаті розслідування ми ліквідували саму корупційну схему, тобто ті прокладки, через які державні гроші йшли Онищенку і членам злочинної організації. За три роки існування цієї схеми державне підприємство "Укргазвидобування" отримало прибуток 25 млн грн. Коли ми цю схему ліквідували, через 4 місяці - прибуток від тих же свердловин склав 162 млн грн. Три роки - 25 млн грн, 4 місяці - 162 млн грн. Цифри показують рівень корупції на державних підприємствах", - підкреслив він.

Загалом на держпідприємствах після Революції Гідності збиток від корупційних схем, які розслідує НАБУ, склав понад 80 млрд грн, повідомив Ситник.

Нагадаємо, 3 березня Кабінет міністрів прийняв рішення на час розслідування усунути Насірова з посади голови Державної фіскальної служби.

Згідно з відкритим у цій справі кримінальним провадженням, Насіров приймав рішення про розстрочку податкових боргів підприємствам, пов'язаним з колишнім народним депутатом Онищенком.

Самого ж Онищенка підозрюють в організації схеми по розкраданню коштів при видобуванні та продажу природного газу у рамках договорів про спільну діяльність з ВАТ "Укргазвидобування", внаслідок якої державі було нанесено збиток на суму близько 2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-