У ЄС попередньо погодили збільшення квот для українського експорту

У ЄС попередньо погодили збільшення квот для українського експорту

Укрінформ
Комітет Європарламенту з питань міжнародної торгівлі схвалив законодавчий регламент про збільшення для України експортних квот на постачання деяких видів товарів до країн ЄС.

Відповідне рішення профільний комітет законодавчого органу ЄС проголосував у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"ЄС повинен надати подальші торгівельні преференції Україні, але деяка чутлива агропромислова продукція не потребує додаткової підтримки з боку ЄС", - йдеться у проекті резолюції, ухваленої на пропозиції Єврокомісії.

Зокрема, збільшення квот на український експорт до ЄС стосуватиметься томатів, пшениці та мінеральних добрив.

Водночас, як відзначили у Європарламенті, умовою для надання торгівельних преференцій Україні є продовження боротьби з корупцією в Україні та забезпечення основоположних прав і прав людини.

"Європарламент твердо підтримує процес реформ в Україні. Надаючи тимчасові торговельні преференції, ми також хочемо зміцнити малі та середні підприємства та надати додатковий поштовх для зростання торгівлі. Це має не лише економічне, але й політичне значення для України", - заявив доповідач з цього питання європарламентарій Ярослав Валеса.

Далі, за процедурою, це рішення має остаточно проголосувати Європарламент на пленарному засіданні у травні.

Як повідомляв Укрінформ, уряд України звернувся до Єврокомісії надати державі односторонні торговельні преференції з метою компенсації економічних втрат, спричинених російською агресією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-