Грошима Януковича

Грошима Януковича "наростять" золотовалютний резерв до $18,4 мільярда

Укрінформ
Золотовалютні резерви України становитимуть $18,4 млрд після того, як до резервів будуть зараховані конфісковані кошти, які були вкрадені наближеними до екс-президента Віктора Януковича особами.

Про це повідомив Президент Петро Порошенко під час наради із міністром фінансів України Олександром Данилюком та головою Національного банку України Валерією Гонтаревою, інформує прес-служба глави держави.

"За словами Президента, після зарахування цих коштів, золотовалютні резерви держави становитимуть $18,4 млрд. Він нагадав, що у 2015 році ця сума була менше $5 млрд, і за цей період золотовалютні резерви зросли майже на $13,5 млрд", - йдеться у повідомленні.

Президент підкреслив, що це зміцнює фінансово-банківську систему, додає стабільності національній грошовій одиниці, а також сприятиме інвестиційній привабливості української економіки.

"Це не просто збільшує можливості державного бюджету і Української держави щодо відновлення справедливості та інвестування цих коштів в українську армію, укріплення обороноздатності нашої держави та відновлення соціальної справедливості, спрямувавши ці кошти на захист найменш захищених верств населення. А ці кошти також будуть зараховані у золотовалютні резерви держави", - зазначив Порошенко.

Як відомо, 28 січня 2015 року Державна служба фінансового моніторингу заблокувала $1,42 млрд на рахунках нерезидентських компаній, пов’язаних з Віктором Януковичем, його близькими, посадовцями колишнього уряду країни та пов’язаними з ними особами.

28 квітня набуло сили рішення Краматорського суду про конфіскацію цих коштів, а також облігацій внутрішньої державної позики України.

На сьогодні на рахунки Державного казначейства вже зараховано $1,1 млрд в рамках виконання рішення Краматорського суду. Крім зарахованих на рахунки Держказначейства $1,1 млрд, додатково ще $200 млн у цінних паперах будуть передані Міністерству фінансів і, відповідно до законодавства України, на цю суму буде зменшено внутрішній борг держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-