Порошенко: $1,1 мільярда Януковича і Кº уже в Держказначействі

Порошенко: $1,1 мільярда Януковича і Кº уже в Держказначействі

Відео
Укрінформ
На рахунки Держказначейства вже надійшло 1,1 млрд доларів у рамках виконання рішення суду у справі про конфіскацію коштів на рахунках українських банків, викрадених наближеними до колишнього президента Януковича особами.

Про це повідомив Президент Петро Порошенко на нараді з міністром фінансів України Олександром Данилюком та головою Національного банку України Валерією Гонтаревою, повідомляє прес-служба глави держави.

“Президент підкреслив, що сьогодні завершена операція із зарахування 1,1 млрд доларів на рахунки Державного казначейства на виконання рішення суду, яке вступило у законну силу”, - йдеться у повідомленні.

За словами Порошенка, крім зарахованих на рахунки Держказначейства 1,1 млрд доларів, додатково ще 200 млн доларів у цінних паперах будуть передані міністерству фінансів і, відповідно до законодавства України, на цю суму буде зменшено внутрішній борг держави.

Зі свого боку, міністр фінансів України Олександр Данилюк зазначив, що додатково до 1,1 млрд доларів США, який вже поступив на рахунки Державного казначейства, додаються ще 199 млн доларів у цінних паперах, і на цю суму буде зменшено державний борг. “Це сприятиме стабілізації фінансової системи країни і це надзвичайно позитивний сигнал”, - сказав міністр.

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева також позитивно оцінила збільшення резервів на 1,1 млрд доларів і зазначила, що це дуже важливо для забезпечення макрофінансової стабільності нашої держави.

“Національний банк дуже радіє цій події. Ми її чекали майже два роки. І я хочу наголосити, що це дуже важливо для нашої макрофінансової стабільності в державі. Як голова Національного банку я дуже радію, що збільшаться наші чисті резерви”, - сказала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-