Бізнес найбільше скаржиться на місцеву владу та силові структури - омбудсмен

Бізнес найбільше скаржиться на місцеву владу та силові структури - омбудсмен

Укрінформ
Бізнес у І кварталі 2017 року найактивніше скаржився на дії органів місцевого самоврядування та силових структур.  

Про це йдеться в прес-релізі, що є в розпорядженні Укрінформу.

«У першому кварталі 2017 року бізнес-омбудсмен отримав від бізнесу 264 скарги і закрив рекордну кількість розслідувань за всю історію роботи в Україні - 206. Команда бізнес-омбудсмена допомогла повернути підприємцям 1,1 млрд. гривень у першому кварталі», - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, податкові питання найчастіше турбували бізнес (45% від загальної кількості звернень), проте кількість скарг на дії фіскалів знизилася на 16% у порівнянні з попереднім кварталом.

«Бізнес активно скаржився на дії органів місцевого самоврядування, силових структур і митні питання. Порівняно з минулим кварталом кількість звернень на дії прокуратури зросла на 60%, хоча в звітному кварталі співпраця Ради бізнес-омбудсмена з Генеральною прокуратурою суттєво покращилася», - додають у бізнес-омбудсмена.

Основним джерелом звернень (70% скарг) залишилися представники малого та середнього бізнесу, які працюють в сферах торгівлі, промисловості, сільського господарства і нерухомості. Найактивніше зверталися підприємці з Києва (98), Київської (23), Одеської (23) та Харківської (20) областей. 73% скарг подали українські компанії. У порівнянні з минулим кварталом на 25% збільшилася кількість звернень від компаній з іноземними інвестиціями. На Державну фіскальну службу України та органи місцевого самоврядування Рада отримала найбільше скарг - 53% і 9% відповідно. Удвічі зменшилася кількість скарг на державні компанії, а Міністерство інфраструктури і державні фонди вибули зі списку держорганів, на які скаржилися найчастіше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-