Кабмін може спростити отримання дозволу на відкриття магазинів duty free

Кабмін може спростити отримання дозволу на відкриття магазинів duty free

Укрінформ
Антимонопольний комітет схвалив пропозиції щодо спрощення процедури отримання дозволу на провадження діяльності з відкриття та експлуатації магазину безмитної торгівлі - так званого duty free.

Про це повідомили в прес-службі АМКУ.

"Комітет пропонує Кабінету міністрів України доручити зацікавленим центральним органам виконавчої влади розробити, погодити та подати в установленому чинним законодавством України порядку на розгляд КМУ та/або прийняти зміни до нормативно-правових актів. Зміни стосуються удосконалення і спрощення процедури отримання дозволу на провадження діяльності з відкриття та експлуатації магазину безмитної торгівлі, в тому числі у частині забезпечення практичної реалізації можливості здійснення діяльності з постачання товарів на повітряні, водні або залізничні транспортні засоби комерційного призначення суб’єктами господарювання, що не мають наміру відкривати, утримувати та здійснювати господарську діяльність у магазинах безмитної торгівлі в пунктах пропуску через державний кордон України", - повідомили в АМКУ.

Зазначені пропозиції були сформовані за результатами проведеного дослідження, які свідчать про наявність штучних бар’єрів для вступу на ринок постачання товарів у режимі безмитної торгівлі на повітряні судна комерційного призначення, що здійснюють міжнародні рейси.

"На сьогодні цю діяльність можуть провадити виключно суб’єкти – утримувачі магазина безмитної торгівлі", - зазначили в АМКУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-