МВФ очікує

МВФ очікує "гідний рівень цін" на землю в Україні

Укрінформ
У Міжнародному валютному фонді вважають, що через неналежне функціонування ринку землі Україна недовикористовує свій потенціал у сільськогосподарській галузі та втрачає на інвестиціях, які могли б заходити у цей сектор.

Про це на IV міжнародній конференції аграрних інвестицій "Агроінвестфорум 2017" заявив постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"Україна зараз у складній ситуації, тому що люди можуть володіти землею, але не можуть використовувати цю землю, як це є в інших країнах. Крім того, важливо зазначити, що ми це бачимо, як втрачену можливість. Ми бачимо великий потенціал у сільськогосподарській галузі України, потенціал для нарощення продуктивності, потенціал для підсилення інвестицій і це втрачається, тому що ринок не функціонує так як треба. І весь капітал, включаючи землю, не використовується належним чином", - сказав Ваше.

За його словами, у МВФ очікують, що після відкриття ринку землі він буде прозорим, достатньо ліквідним та з гідним рівнем цін.

"Це не означає, що немає можливості провести певні застережні заходи. Важливо, щоб була максимальна прозорість на ринку. Ми усвідомлюємо, що сукупні переваги (від відкриття ринку землі - ред.) проявляться в середньостроковій перспективі. Певні переваги будуть у формі додаткового (економічного - ред.) зростання", - зазначив Ваше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-