Рева про меморандум із МВФ: Ми не підписували все, що скажуть

Рева про меморандум із МВФ: Ми не підписували все, що скажуть

Укрінформ
Міністр соціальної політики Андрій Рева розповів про співпрацю України з Міжнародним валютним фондом і дискусії навколо меморандуму.

Як заявив він в ефірі телеканалу "112 Україна", Україна не приймає однозначно всі умови співробітництва, а дискутує за ними.

"Коли я чую заяви деяких наших колег з приводу МВФ, мені, чесно кажучи, хочеться сміятися. Ситуація проста. Ми просимо МВФ надати фінансову підтримку. Якщо кредитор не подобається, давайте не будемо до нього звертатися і він не буде нам нічого нав'язувати... Хочу нагадати, що в 2018-2019 роках ми повинні виплатити боргів попередніх часів на 12 млрд дол. У нас є два шляхи: перший варіант – взяти ці гроші з бюджету, варіант другий – перекредитуватися, залишити ці кошти на розвиток нашої країни, але перекредитуватися, щоб не виплачувати ці боргові зобов'язання в 2018-2019 роках, дати можливість економіці рухатися і поступово розраховуватися з цими боргами. Є третій варіант – оголосити дефолт", - зазначив міністр.

За його словами, нинішнього року МВФ, оприлюднивши позиції меморандуму про співпрацю з Україною, зробив безпрецедентний крок.

"У пенсійній реформі вони виставили чіткі вимоги – підвищення пенсійного віку протягом 7 років до 63. Порівняйте кінцевий меморандум, чи є там ця вимога? Немає. Тому не можна заявляти, що ми підписуємо все, що нам скажуть. Ми дискутуємо", - підкреслив Рева.

Міністр вкотре запевнив, що в тексті меморандуму умови про підвищення пенсійного віку для українців немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-