Розенко: Змушені ходити по всіх ефірах і казати, що пенсійний вік не піднімуть

Розенко: Змушені ходити по всіх ефірах і казати, що пенсійний вік не піднімуть

Укрінформ
В рамках проведення пенсійної реформи питання підвищення пенсійного віку для українців не на часі.

Про це журналістам сказав віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Враховуючи тривалість життя українців, не може бути мови про розглядання підвищення пенсійного віку, тому постійне педалювання питання підвищення пенсійного віку зменшує шанси України на проведення будь-якої пенсійної реформи", - сказав Розенко.

Він зауважив, що дискусія щодо підвищення пенсійного віку, яка точиться в медіа останніми днями, тільки поглиблює недовіру українців до цієї реформи.

"Ми знову змушені ходити по всіх ефірах і розказувати, що Україна не підніме пенсійний вік. Що ми не збираємося в умовах пенсійної реформи, яку ми запропонували, підвищувати пенсійний вік. Але градус недовіри високий, і вона сформувалася не сьогодні. Треба чітко розуміти, що в 2011 році Україна вже проходила пенсійну реформу, і недовіра йде звідти, тому що тоді нам теж уряд Януковича-Азарова розповідав, як буде добре, коли ми підвищимо пенсійний вік. Підвищили і що маємо? Пенсіонерам не стало краще, балансу пенсійної системи немає, дефіцит Пенсійного фонду зріс принаймні вдвічі", - сказав Розенко.

Віце-прем'єр-міністр зазначив, що нині пенсійна реформа готується Міністерством соціальної політики за участю експертів, представників МВФ та громадськості, і на даний момент остаточно узгоджено два питання: щодо осучаснення пенсій та відміни оподаткування пенсій тих пенсіонерів, що працюють.

"Сподіваємося, що Верховна Рада підтримає процес осучаснення пенсій, і кожен з 4,5 -5 млн пенсіонерів отримає щомісячну надбавку до пенсії у розмірі від 100 до 1000 грн. І друге - спільна домовленість, що буде відмінено так зване оподаткування або неповна виплата пенсій працюючим пенсіонерам. Це стосуватиметься приблизно півмільйона працюючих пенсіонерів, оподаткування для них з 1 жовтня буде знято, і таким чином люди отримають додатковий ресурс покращення якості життя. Про це точно можна говорити. Все інше - на рівні дискусій", - сказав Розенко.

Він зауважив, що пенсійна реформа буде представлена суспільству і узгоджена з Міжнародним валютним фондом, але рішення прийматиме Кабінет міністрів, а остаточну згоду дасть Верховна Рада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-