У Сєверодонецьку обговорили можливу загрозу знеструмлення Луганщини

У Сєверодонецьку обговорили можливу загрозу знеструмлення Луганщини

Укрінформ
Загрозу знеструмлення внаслідок повного припинення різниці перетоків електричної енергії на Луганщині з непідконтрольної українській владі території області обговорили на спеціальному засіданні в Луганській обласній військово-цивільній адміністрації.

Про це повідомляє прес-служба Луганської ВЦА.

«Відокремлене підприємство «Луганська теплова електрична станція» ТОВ ДТЕК «Східенерго» – єдине джерело забезпечення електроенергією контрольованої території Луганської області. Також на рівні 40% електроенергії, що виробляється, постачається на територію, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження (в середньому потужність 200 МВт). Зазначена електрична енергія обліковується через ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», яке повинно сплачувати за неї ДП «Енергоринок» (до січня 2017 року в першочерговому порядку)», - повідомила прес-служба.

Оскільки з січня 2017 року ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» згідно з внесеними змінами до постанови Кабінету міністрів України від 25.05.2016 № 368 не оплачує поставлену на окуповану територію електроенергію в першочерговому порядку, заборгованість товариства перед ДП «Енергоринок» зростає та станом на 1 квітня 2017 поточного року становить 2,57 млрд. грн.

14 квітня Міненерговугілля погодило ДП «Енергоринок» повне припинення перетоків електроенергії на територію, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, з 00.00 годин 25 квітня 2017 року.

Варто зазначити, що в плані енергопостачання територія Луганщини - як підконтрольна, так і непідконтрольна Україні - на сьогодні перебуває ніби на енергетичному острові: подачу електроенергії туди забезпечує лише Луганська ТЕС.

Тож ситуація після ймовірного припинення 25 квітня подачі електроенергії на територію так званої ЛНР може призвести до непередбачуваних наслідків - наприклад, припинення перетоків електроенергії з окупованої частини області до населених пунктів Новоайдарського району, а в гіршому випадку - бойовики елементарно можуть вивести з роботи Луганську ТЕС.

До речі, енергоживлення сіл Трьохізбенка, Кряківка, Лобачеве, Лопаскине, Оріхове-Донецьке Новоайдарського району, що знаходяться в безпосередній близькості до лінії розмежування, здійснюється з непідконтрольної українській владі території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-