Балчун про заяву Омеляна: запустити потяг до Ірану неможливо через відсутність колії

Балчун про заяву Омеляна: запустити потяг до Ірану неможливо через відсутність колії

Укрінформ
Голова правління ПАТ "Укрзалізниця" каже, що йому нічого не відомо про наміри Мінінфраструктури запустити влітку тестовий поїзд з України до Ірану, і це наразі неможливо зробити через відсутність залізничної інфраструктури.

Про це Балчун написав у Facebook.

"19 квітня міністр заявляє, що вже влітку буде запущений тестовий потяг сполученням Україна - Іран для транспортування сільськогосподарської продукції. Маршрут проляже територією Грузії та Азербайджану. ОК, для фахівців УЗ - це новина. Не будемо коментувати, уникаючи звинувачень в упередженості. Послухаємо об’єктивного експерта Олександра Каву: "Цей потяг може дійти тільки до азербайджансько-іранського кордону у місті Астара. Залізничні перевезення можливі з Батумі тільки в Астару. До найближчої іранської залізничної станції Рашт – 160 кілометрів. І цей шлях ще треба збудувати. На це може піти 3-4 роки. Якщо туди прибуде українська сільськогосподарська продукція, її доведеться вантажити на автомобілі і так ввезти територією Ірану", - написав Балчун.

20 квітня Міністерство інфраструктури з посиланням на міністра Володимира Омеляна повідомило, що Україна та Іран домовились про запуск тестового потягу з метою транспортування сільськогосподарської продукції, в першу чергу, зернових, з України до Ірану.

Водночас, за повідомленням Адміністрації морського транспорту України, Іран пропонує Україні організувати обмін товарами між іранськими портами та Одесою за допомогою нещодавно створеного міжнародного транспортного коридору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-