Південна Корея планує інвестувати в український АПК

Південна Корея планує інвестувати в український АПК

Укрінформ
Південнокорейські бізнесмени зацікавлені в інвестиціях в будівництво мобільних елеваторів, перевалочних потужностей, центрів та в проект з вирощування в Україні особливих сортів елітної цибулі для експорту в ЄС.

Про це повідомили Укрінформу в Торгово-промисловій палаті України.

"Наразі Україна та Корея використовують лише близько 10% потенціалу від можливого взаємного товарообігу, який можна збільшити до $ 6-7 млрд на рік. Нам необхідний симбіоз традиційної економіки - металургії, хімії, агросектора - і нових технологій - хай-тека, біоінженерії, в яких Україна сильна", - сказав президент ТПП України Геннадій Чижиков під час четвертого українсько-корейського бізнес-форуму в Сеулі.

Зазначається, що від корейців надійшла низка пропозицій, зокрема щодо інвестування в будівництво в Україні мобільних елеваторів, перевалочних потужностей, центрів та проект з вирощування в Україні особливих сортів елітної цибулі, яка буде експортуватися в Європейський Союз.

У ТПП підкреслили, що корейські партнери розглядають різні можливості інвестування аграрних проектів в Україні. Наприклад, компанія «POSCO Daewоo» (зерновий трейдер Південної Кореї) зацікавлена в збільшенні закупівель українського зерна та розглядає можливість інвестування в розвиток інфраструктури та зернових терміналів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-