У Світовому банку сказали, що може пришвидшити їх програми в Україні

У Світовому банку сказали, що може пришвидшити їх програми в Україні

Укрінформ
Кожна зміна уряду в Україні гальмує на кілька місяців втілення проектів, які реалізує тут Світовий банк. 

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявила директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен. 

"Це дуже впливає. Кожна зміна куратора відтерміновує виконання проекту на кілька місяців. Людині як мінімум потрібен час для того, щоб увійти у курс справи, а до цього ще й бажання цією справою займатися. В минулі роки в уряді було дуже багато змін, і це значно вплинуло на темпи вибірки за нашими проектами", - зазначила Кахконен. 

За її словами, якби в Україні проектами опікувалися незмінні куратори, це допомогло би реалізувати програми швидше. 

"Звичайно, це питання має вирішувати уряд. Але у багатьох країнах існує стабільна деполітизована державна служба, що не змінюється після виборів, і це є запорукою, крім іншого, сталої та швидкої реалізації інвестиційних проектів. Тому звісно, якби в Україні проектами опікувалися незмінні куратори, це допомогло би реалізувати наші програми швидше", - вважає директор представництва. 

Вона також нагадала, які проекти на сьогодні реалізує Світовий банк в Україні.

"У 2017 р. розпочато реалізацію двох проектів. Перший передбачає надання гарантій компанії "Нафтогаз" на кредит у 500 млн дол. на закупівлю газу. Відповідне рішення ми ухвалили ще в жовтні, але чинності угода набула з січня цього року. Другий проект, який ми плануємо розпочати в Україні, - це кредитна лінія у 150 млн дол., які підуть на підтримку малих і середніх підприємців в Україні. Обговорення цього проекту на раді директорів заплановане на початок травня цього року", - повідомила Кахконен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-