Чотири члени наглядової ради Нафтогазу готові подати у відставку наприкінці місяця

Чотири члени наглядової ради Нафтогазу готові подати у відставку наприкінці місяця

Заява
Укрінформ
Три іноземці - незалежні члени наглядової ради НАК "Нафтогаз України", а також голова ради Юлія Ковалів мають намір подати у відставку 30 квітня у разі невиконання Кабміном плану дій з корпоративного управління компанією.

Про це йдеться у листі Маркуса Річардса, Чарльза Проктора, Пола Ворвіка та Юлії Ковалів - членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України" до віце-прем’єр-міністра України Володимира Кістіона, опублікованому на сайті Нафтогазу.

"Ми уважно розглянули Ваше прохання переглянути наше рішення щодо відставки з посад членів Наглядової ради. Ми готові прийняти Ваші запевнення щодо того, що Ви у змозі втрутитися та вирішити питання, які викликають наше занепокоєння", - йдеться у зверненні.

Члени наглядової ради відзначають необхідність вирішення кризи збору платежів, викликаної низкою законодавчих актів і дій, що входять до сфери відповідальності уряду, що негативно впливає на поточну та майбутню ліквідність НАК.

"Нам також потрібне вирішення питання щодо подання е-декларацій, як ми обговорювали під час зустрічі. Здійснивши декілька спроб, ми переконалися, що виконання усіх необхідних дій для іноземців є неможливим, а невиконання таких дій може потенційно привести до кримінального переслідування проти нас", - наголошується у зверненні.

Крім того, членів ради непокоїть реакція на рішення щодо звільнення попереднього керівника ПАТ "Укртрансгаз" Ігоря Прокопіва.

"Нам необхідно пересвідчитися у наявності суттєвого прогресу щодо усіх згаданих у цьому листі питань до моменту проведення річних загальних зборів акціонерів НАК "Нафтогаз України", які мають відбутися до 30 квітня 2017 р. і на яких, згідно із Вашими словами, планується переобрати нас членами Наглядової ради. За відсутності суттєвого прогресу у вирішенні згаданих питань до моменту проведення зборів, подальше продовження виконання нами функцій членів Наглядової ради буде для нас неможливим та неприйнятним", - йдеться в документі.

Як повідомлялося, реформа корпоративного управління у НАК "Нафтогаз України" була розпочата восени 2015 року. У травні 2016 року було сформовано наглядову раду НАК, у яку увійшли британці Маркус Річардс, Чарльз Проктор та Пол Ворвік. Від Кабінету міністрів до ради увійшла перший заступник глави Міністерства економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів, від Адміністрації Президента був обраний колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

Нещодавно уряд ухвалив рішення про розширення складу наглядової ради НАК до 7 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-