Укрзалізниця відхрещується від туалетів за мільйон

Укрзалізниця відхрещується від туалетів за мільйон

Укрінформ
Очікувана вартість туалетних комплексів для пасажирських вагонів вказана у тендері на основі моніторингу цін виробників.

Про це заявили в прес-службі УЗ.

"Укрзалізниця не встановлює ціну на вакуумні туалетні комплекси закритого типу - її формують виробники цього обладнання. В оголошенні про проведення відкритих торгів у системі Prozorro очікувана вартість вказана саме на підставі моніторингу цінових пропозицій виробників. До того ж процедура закупівлі передбачає проведення аукціону, під час якого можливе зниження ціни", - наголошується в повідомленні.

Як пояснили в Укрзалізниці, туалетні комплекси закритого типу – це екологічні системи, які складаються з багатьох елементів: двох унітазних блоків, електронної панелі керування даного комплексу, компресору, ресиверу, вакуумного всмоктувача, тенів обігріву баків, двох баків з накопичення відходів. Крім того, до комплекту входить підлога та комплект кріплень для підлоги, унітазів та баків.

"Актуальні ринкові ціни наразі у  виробників: ТОВ «МДС» – 1068,5 тис. грн з ПДВ, ТОВ «НВП «Ріст» – 1207 тис. грн з ПДВ, ПЕСА «Бидгощ» – 1290 тис. грн з ПДВ. Аналоги іноземного виробництва коштують в середньому 1,3 млн грн. Остаточна вартість предмету закупівлі буде визначена після проведення аукціону з його переможцем та проведення роботи зі зниження вартості предмету закупівлі. Аналогічні туалетні комплекси працюють у літаках, а також при будівництві нових пасажирських вагонів (ПАТ "КВБЗ") та при виконанні капітально-відновлювального ремонту в умовах Дніпропетровського та  Харківського заводів", - зазначили в прес-службі.

Як стверджують в УЗ, туалети нового типу будуть дуже зручними, адже санітарні кімнати під час руху поїзда та зупинок працюватимуть постійно, не зачиняються у санітарних зонах. У плацкартних вагонах, якими користується  велика кількість людей, Укрзалізниця для підвищення сервісу вирішила встановити такі комплекси вперше. Вони хоча і більш затратні за звичайні туалети відкритого типу, але екологічні, сучасні, більш зручні та слугують понад 20 років.

"Оскільки замінити на сучасні туалетні системи Укрзалізниця планує у ході комплексно-відновлювального ремонту 250 плацкартних вагонах на українських заводах, то вимогою до обладнання є сертифікат якості та досвід використання системи на залізницях України не менше 3 років, а також наявність у виробника погодженої конструкторської документації", - підкреслили в прес-службі.

В Укрзалізниці пояснили, що були змушені встановити досить високі ціни в тендері, аби в торгах узяли участь якомога більше учасників.

"Минулого року були неодноразові спроби закупити аналогічні туалетні комплекси для використання їх при виконанні капітально-відновлювального ремонту купейних вагонів. Однак торги на їх закупівлю не відбулися саме через відсутність учасників. Однією з основних причин виробники назвали  занизьку очікувану вартість предмету закупівлі (на рівні 910 тис. грн з ПДВ). Саме для уникнення зриву конкурсних торгів, орієнтуючись на ціни виробників, була визначена очікувана вартість на рівні 1079 тис. грн. з ПДВ за комплект", -  йдеться в повідомленні УЗ.

Нагадаємо, прийом пропозицій конкурсних торгів у системі Prozorro розпочато 30.03.2017, закінчення - 04.05.2017. Дата проведення аукціону – 09.06.2017. Очікувана вартість предмету закупівлі – 250 туалетів на суму 269 850 000 грн з ПДВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-