Продаж землі можливий, проте лише українцям - Гройсман

Продаж землі можливий, проте лише українцям - Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман допускає, що продаж землі в обмеженій кількості може бути дозволений, проте - лише громадянам України.

Про це він сказав у вечірньому ефірі каналу «112 Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мова йде про те, що ми можемо створити модель, щоб власниками земель, і то в обмеженій кількості, були громадяни України. Це абсолютно може бути для того, щоб створити єдине – міцний та якісний невеликий фермерський клас», - сказав Гройсман.

Він зазначив, що не підтримає реформу, яка буде використана або великими агрохолдингами, або іноземцями, які можуть приїхати в Україну, щоб скуповувати землю.

Глава уряду підкреслив, що нині Україна співпрацює зі Світовим банком і шукає саме той формат земельної реформи, з яким влада зможе вийти на дискусію у парламенті, пояснення на отримання інформації від громадян.

За його словами, головне - захистити українську землю від можливості придбання її іноземними громадянами.

Відповідаючи на запитання про те, чи готовий уряд виконати умови МВФ та представити земельну реформу до кінця травня, Гройсман зазначив, що її концепція готується.

Він наголосив, що Україна дослухається до порад та вимог міжнародних партнерів, але нам варто зосередитися на розвитку власної економіки та надалі розраховувати на себе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-