Конфлікт на Донбасі обходиться Україні до 0,9% ВВП – оцінка МВФ

Конфлікт на Донбасі обходиться Україні до 0,9% ВВП – оцінка МВФ

Укрінформ
Втрати української економіки від тривалого збройного конфлікту на Донбасі, цього року обійдеться Україні до 0,9% від ВВП.

Таку оцінку висловив у вівторок під час телефонної конференції голова місії МВФ в Україні Рон ван Роден, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Якщо поглянути на показники, які були в початковій доповіді, відправленій Раді директорів (МВФ – ред.) раніше, та порівняти це з нашим прогнозом у (нинішньому – ред.) додатку, ми прогнозували зростання до 2,9% на нинішній рік, а тепер – це 2%. Отже, різниця становить приблизно 0,9% ВВП", - зазначив представник місії МВФ в Україні у відповідь на прохання оцінити втрати економіки України через конфлікт на Донбасі.

Він пояснив, що частина цього скорочення пов'язана з прямими втратами Україною компаній, які працювали на окупованій території. Крім того, за його словами, деякі українські підприємства, такі як металургійні комбінати та електростанції не зможуть отримувати ресурси з Донбасу, в тому числі, коксове вугілля. Тепер вони повинні шукати інші ресурси постачання.

"Це займе деякий час і, можливо, обійдеться трохи дорожче… Тому ми прогнозуємо, що відбудеться певне скорочення виробництва у цих компаній впродовж нинішнього року", - зауважив представник Фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-