Литва і Латвія приєдналися до скарги Польщі у суді щодо газопроводу OPAL

Литва і Латвія приєдналися до скарги Польщі у суді щодо газопроводу OPAL

Укрінформ
Вільнюс і Рига приєдналися до скарги Варшави в Європейському суді на рішення Єврокомісії від 28 жовтня 2016 року про збільшення доступу "Газпрому" до наземного відгалуження "Північного потоку" - газопроводу OPAL.

Про це повідомило МЗС Польщі, інформує РАР.

"Про підтримку Литви і Латвії просив МЗС Польщі. Таким чином, міністерство хотіло підкреслити, що справа газопроводу OPAL має важливе значення для інших країн Центральної Європи. МЗС розраховує, що участь Литви і Латвії збільшать шанси на позитивний для Польщі результат суперечки з Єврокомісією", - йдеться у повідомленні.

Як зазначалося, Єврокомісія наприкінці жовтня ухвалила рішення, що дозволяє російському монополісту "Газпрому" збільшити обсяги постачання газу через "Північний потік" та німецький газопровід OPAL. Росіяни зможуть використовувати можливості OPAL на 80%, а якщо ніхто не викупить решту 20% можливостей, то й весь газопровід. У грудні Польська нафтогазова компанія PGNiG та уряд Польщі оскаржили це рішення в суді ЄС.

У січні цього року "Газпром" виявив бажання стати додатковою стороною, яка спостерігатиме за судовим процесом PGNiG проти Єврокомісії у справі OPAL, і в разі потреби долучитися до процесу на боці Брюсселя.

На початку березня "Нафтогаз України" звернувся до Європейського суду із запитом про долучення компанії до справи PGNiG проти "Газпрому" у справі використання потужностей газопроводу OPAL.

Газопровід OPAL був уведений в експлуатацію у 2011 році та є продовженням "Північного потоку" на північних кордонах Німеччини. Його метою є постачання російського газу до країн Центральної та Східної Європи, зокрема, через Чехію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-