Санкції проти

Санкції проти "дочок" російських банків: НБУ прийняв спеціальну постанову

Укрінформ
Національний банк вніс зміни до нормативно-правової бази для забезпечення реалізації санкцій до російських банків, визначених у рішенні РНБО.

Про це інформує прес-служба НБУ.

"Керуючись пунктом 2 рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 березня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", Правління Національного банку України 21.03.2017 прийняло постанову № 25 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 01 жовтня 2015 року № 654", - йдеться в повідомленні.

Вказується, що постанова розроблена з метою забезпечення реалізації санкцій, застосованих до банків, зазначених у вказаному рішенні РНБО.

"Санкціями заборонено здійснювати будь-які фінансові операції цих банків на користь пов’язаних з ними осіб, зокрема, материнських структур", - зазначили в НБУ.

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня Президент Петро Порошенко увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 березня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) " щодо низки юридичних осіб.

Санкції строком на один рік будуть застосовані до публічного акціонерного товариства "Сбербанк", ПАТ "ВіЕс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", ПАТ "ВТБ БАНК", ПАТ "БМ БАНК" в частині запобігання виведенню капіталів зазначеними юридичними особами за межі України на користь пов'язаних з ними осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-