Домбровський розповів про скрутне становище Чорноморнафтогазу

Домбровський розповів про скрутне становище Чорноморнафтогазу

Укрінформ
Державна акціонерна компанія "Чорноморнафтогаз" після анексії Криму Росією опинилася у скрутному становищі, але Київ зацікавлений у стабілізації роботи компанії.

Про це заявив перший заступник голови Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський у коментарі Укрінформу.

"Для того, щоб Україна була енергонезалежною, нам треба збільшити власний видобуток українського газу. У нас є така компанія ДАК "Чорноморнафтогаз". Але у зв'язку з анексією Криму вона перебуває у дуже скрутному становищі. Ми заборонили сьогодні банкрутувати її, ми дали можливість їй використовувати ті ліцензії, які в неї залишилися історично", - сказав він.

За його словами, шельф Чорного моря має величезний потенціал для видобутку нафти і газу.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати підтримали у першому читанні проект закону № 5370 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стабілізації діяльності Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" у зв'язку з тимчасовою окупацією території України.

Законопроектом пропонується встановити до 1 січня 2019 року мораторій на стягнення заборгованості з товариства "Чорноморнафтогаз".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-