Dragon Capital: МВФ назве дату розгляду українського траншу за тиждень-два

Dragon Capital: МВФ назве дату розгляду українського траншу за тиждень-два

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд прийме рішення про виділення Україні четвертого траншу у розмірі $1 млрд після оцінки впливу "блокади". Для цього МВФ може знадобитися один-два тижні на оновлення цифр і для оголошення нової дати зборів Ради директорів.

Такий прогноз дали в інвестиційній компанії Dragon Capital, який передано у розпорядження Укрінформу.

"Зважаючи на ці досить відчутні втрати Фонду необхідно переглянути оцінки потреби України в зовнішньому фінансуванні, прогноз золотовалютних резервів НБУ, а також оцінку зростання ВВП і пов'язаних з ним показників. Враховуючи оперативну реакцію Нацбанку у частині перегляду макроекономічних прогнозів, ми припускаємо, що Фонду знадобиться один-два тижні на оновлення цифр, і чекаємо, що нову дату зборів Ради директорів буде незабаром оголошено", - говориться у коментарі.

В той же час, вважають в інвесткомпанії, ця ситуація має й свої позитивні сторони.

"Позитивним наслідком ситуації, що виникла, є те, що на фоні погіршення платіжного балансу збільшиться потреба для України залишатися у програмі МВФ, а значить, продовжувати реформи", - зазначили у Dragon Capital.

Як відомо, за оцінками Dragon Capital зупинка торгівлі з окупованою територією, яку запровадила українська влада 15 березня, може зменшити реальний ВВП приблизно на 1,0 п.п.

В той же час, за оцінками НБУ, торговельна блокада може знизити реальний ВВП України на 1,3 п.п. у 2017 році, тоді як міністр фінансів заявив, що негативний вплив може досягти 2,5 п.п. ВВП (розрахунки не публікувалися).

Раніше Dragon Capital давав прогноз, який припускав зростання реального ВВП на 2,5% в поточному році і на 3,5% в 2018 році, дефіцит поточного рахунку - на рівні 4,2% і 4,5% ВВП відповідно, а також незначну девальвацію до 29 грн./дол. на кінець 2017 року і 30 грн./дол. на кінець 2018 року.

Нагадаємо, МВФ відклав засідання Ради директорів, спочатку заплановане на сьогодні, через необхідність оцінити вплив на економіку зупинки торгівлі з окупованою територією, яку запровадила українська влада 15 березня. Засідання "було перенесене, щоб дати можливість експертам МВФ оцінити наслідки нещодавніх подій на програму. Нову дату буде незабаром оголошено", - заявив агентству Bloomberg в неділю Жером Ваше, постійний представник МВФ в Україні.

Національний банк і Міністерство фінансів України вчора випустили офіційні заяви, підтверджуючи, що причиною "короткої" затримки є необхідність оцінити вплив "останніх подій". НБУ сьогодні проведе позачергове засідання комітету з питань монетарної політики з метою схвалити переглянуті макроекономічні прогнози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-