Президент вважає плідною співпрацю з ЄБРР та ЄІБ

Президент вважає плідною співпрацю з ЄБРР та ЄІБ

Укрінформ
Співробітництво України з Європейським банком реконструкції та розвитку та Європейським інвестиційним банком є надзвичайно важливим, оскільки завдяки йому наші міста розвиваються.

Про це сказав президент України Петро Порошенко на засіданні ради регіонального розвитку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми домовилися про те, що на сьогодні з'являється принципова можливість кардинально збільшити обсяг співпраці з територіальними громадами Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейського інвестиційного банку. Я щасливий тому, що вже зараз нам вдається організувати внутрішню конкуренцію і вже територіальні громади та міські голови ведуть дискусії щодо того, яке саме брати фінансування. У ЄБРР воно трохи дорожче, у ЄІБ менше процент, а у ЄБРР безкоштовна експертиза, є певний досвід", - сказав Порошенко.

Він задоволений тим, що у містах України помітний розвиток. Наприклад, у Дніпрі розпочали будівництво метро, яке тривалий час було заморожене, а в Харкові - завершене будівництво станції метрополітену, яку так чекали мешканці понад 20 років. Ці проекти здійснюються завдяки співпраці та залучення фінансування міжнародних фінансових організацій, підкреслив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-