Місцеві бюджети цьогоріч мають зрости до 170 мільярдів - Порошенко

Місцеві бюджети цьогоріч мають зрости до 170 мільярдів - Порошенко

Укрінформ
В Україні місцеві бюджети у 2017 році мають вийти на показник у 170 мільярдів гривень.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час відкриття п’ятого засідання Ради регіонального розвитку у понеділок у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Будучи в колі представників місцевих громад, звичайно ж, не  можу не зупинитися  на питанні децентралізації. Місцеві бюджети зросли з 69 мільярдів в 2014 році до 147 мільярдів гривень минулого року. Цього року мають вийти на показник в 170 мільярдів. Це означатиме зростання в два з половиною рази”, - сказав Порошенко

При цьому, частка місцевих бюджетів у зведеному бюджеті країни теж збільшилася і впритул наблизилася до 50% - “цього ніколи не було за всю історію України”, додав Президент. 

Порошенко наголосив на тому, що місцева влада не повинна зберігати ці колосальні гроші на депозитних рахунках, а має ефективно використовувати в інтересах громади. 

“Те, що ви на місцях отримали такий колосальний ресурс, не означає, що ніхто не буде цікавитися і контролювати ефективне  використання цих грошей. Не треба погоджувати це з Києвом -  саме в цьому був сенс децентралізації. Але тримати їх на депозитних рахунках, маючи не відремонтовані дороги, не побудовані школи, не відновлені дитячі садки, не маючи освітлення, не маючи реальних кроків для того, щоб кожна громада відчула реальні кроки від цього колосального збільшення бюджетів - це теж не прийнятно. Наголошую, на що конкретно, вирішуйте самі, але люди повинні бачити у вас, де нову дорогу, де сучасне освітлення, де модерну лікарню. А де, вибачте, і... сміттєзвалище. Громади мають визначати, які проекти потрібні в першу чергу”, - заявив він.

Глава держави додав, що влада на центральному рівні також провела велику роботу щодо залучення ресурсів міжнародних програм фінансової допомоги на потреби розвитку регіонів та місцевих громад. 

“Це вагомий додатковий ресурс, який потребує особливо ефективного застосування в інтересах громад, в інтересах кожного громадянина України”, - додав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-