Гройсман нагадує, що реформи потрібні не МВФ, а Україні

Гройсман нагадує, що реформи потрібні не МВФ, а Україні

Укрінформ
Черговий транш допомоги від Міжнародного валютного фонду, який може бути отриманий 20 березня, стане маркером виконання реформ в Україні.

Про це під час години запитань до Уряду заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Багато змін, які ми маємо зробити, потрібні не МВФ, а Україні. Наприклад, системна реформа пенсійного фонду України. 80% пенсіонерів сьогодні живуть на мінімальній пенсії, а пенсійний фонд має 140 млрд грн дефіциту. Це ті речі, які ми маємо сьогодні змінити, побудувавши якісну систему. Це, за нашими розрахунками, призведе до ліквідації дефіциту до 2024 року», - сказав Гройсман.

Він переконаний, що реформа призведе також до підвищення пенсій.

«Я чую, що багато істерії навколо нашої співпраці з МВФ, однак черговий транш виділяється тоді, коли попередні заходи були виконані. Той транш, який ми можемо отримати після засідання ради директорів МВФ, яке відбудеться 20 березня, це маркер виконання заходів станом на березень 2017 року», - зазначив голова уряду.

Він наголосив, що наступні заходи, які уряд має впроваджувати у рамках реформ у країні, передбачені меморандумом уже не перший рік. 

«Є заходи, які будуть обговорені з депутатами. Але немає жодних підстав для хвилювання через наявність надзвичайних позицій у меморандумі», - підкреслив Прем’єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-