Право експорту до ЄС отримали ще 5 українських підприємств - Мінагрополітики

Право експорту до ЄС отримали ще 5 українських підприємств - Мінагрополітики

Укрінформ
У 2017 році ще 5 нових українських підприємств, які займаються виробництвом харчової продукції, отримали право експорту до ЄС.

Зокрема, на європейський ринок постачатимуть свої товари одне підприємство з виробництва молочної продукції, одне підприємство з виробництва готової продукції з м’яса птиці, три підприємства з виробництва меду, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Україна має великий експортний потенціал, а українська продукція варта того, щоб продаватися на полицях Європейського Союзу. І ми, зі свого боку, робимо все можливе для відкриття нових ринків збуту», - прокоментував міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.

Як зазначили у міністерстві, у цьому році Держпродспоживслужба продовжила роботу щодо диверсифікації ринків збуту української продукції. Крім того, постійно здійснюються заходи з проведення перемовин щодо доступу української продукції до:

- Китайської Народної Республіки – робота над розширенням переліку експортерів молочних продуктів, а також подання заявки на відкриття ринку для м'яса птиці та яловичини;

- Йорданії – узгодження ветеринарного сертифікату на експорт охолодженого/замороженого м’яса яловичини на фінальній стадії;

- Сербії - погоджено форму ветеринарного сертифіката на експорт м’яса птиці з України до Сербії;

- Єгипту – погоджено форму ветеринарного сертифіката для експорту охолодженої/замороженої безкісткової яловичини;

- Японії – надана інформація щодо діючої системи державного контролю для відкриття ринку для м'яса птиці;

- Канади - надання інформації щодо діючої системи державного контролю для відкриття ринку для м'яса птиці та продуктів з нього;

- Сінгапуру - надання інформації щодо діючої системи державного контролю для відкриття ринку для м'яса птиці;

- Кореї - надання інформації щодо діючої системи державного контролю для відкриття ринку для м'яса птиці;

- США - надання інформації щодо діючої системи державного контролю для відкриття ринку для м'яса птиці;

- Європейського Союзу – розширення переліку експортерів харчових продуктів та кормів.

Як нагадали у Мінагрополітики, у 2016 році кількість українських підприємств, що мають право експорту на ринки Європейського Союзу, становила 277. Із них 97 – підприємств, які виробляють харчову продукцію, решта – продукцію нетваринного походження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-