У Dragon Capital прогнозують зростання української економіки до 2,5%

У Dragon Capital прогнозують зростання української економіки до 2,5%

Укрінформ
За прогнозами інвестиційної компанії Dragon Capital зростання української економіки в 2017 році повинне прискоритися і становити 2,5%.

Про це йдеться в аналітичному прогнозі, який передано в розпорядження Укрінформу.

"Відповідно до нашого прогнозу, реальний ВВП збільшиться на 2,5% р/р в 2017 р. після оцінних 2,2% в 2016 р.", - йдеться в повідомленні.

У Dragon Capital зазначають, що реальне зростання роздрібного товарообігу підприємств в січні сповільнилося до 2,9% р/р з 3,9% в грудні, але прискорилося в порівнянні з 0,1% в січні 2016 р.

"Оборот роздрібної торгівлі - ширший індикатор, що охоплює фізичних осіб-підприємців, - виріс на 3,1% р/р, сповільнившись з 4,0% в 2016 р", - зазначають в Dragon Capital.

Зростання роздрібного товарообігу підприємств в січні в цілому відповідає динаміці останніх місяців (+3,0%-5,0% р/р). Проте, темп зростання в секторі роздрібної торгівлі залишається повільним, вказуючи на те, що на споживання домогосподарств доки не вплинули ні поліпшення споживчих настроїв, ні підвищення в два рази мінімальної зарплати з січня поточного року.

"Ми чекаємо, що темпи відновлення споживчого попиту прискоряться, зокрема, після того, як закінчиться опалювальний сезон і знизяться рахунки за комунальні послуги. Споживчий попит разом з тривалим зростанням інвестицій стануть ключовими чинниками відновлення економіки цього року", - додають в Dragon Capital.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-