На розробку і закупівлю військової техніки у 2017 році піде 9 мільярдів

На розробку і закупівлю військової техніки у 2017 році піде 9 мільярдів

Укрінформ
У 2017 році на розробку і закупівлю нових та модернізованих зразків озброєння та військової техніки (ОВТ) передбачено виділити близько 9 млрд грн.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у своєму виступі під час зустрічі оперативного збору керівного складу Збройних сил України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього року на розробку і закупівлю нових та модернізованих зразків озброєння та військової техніки передбачено виділити близько 9 мільярдів гривень. Україна ніколи цього не робила. І завдання вам, товаришу міністре оборони, іншим керівникам силових структур - забезпечити надійний та ефективний контроль за використанням кожної копійки фінансового ресурсу, який в ці скрутні часи виділений державою", - сказав Порошенко.

За словами Президента, це оборонне замовлення "більше, ніж скромне у вимірі світових цін та у порівнянні з витратами агресора, але доволі відчутне для українського бюджету та для українських платників податків".

Глава держави наголосив, що безумовним пріоритетом в поточному році є відновлення надійної системи протиповітряної оборони, створення потужного ракетного щита України, нарощування бойового потенціалу авіації, артилерії, виробництво боєприпасів, розвиток систем телекомунікацій, автоматизованих систем управління військами і розвідки.

Порошенко також повідомив, що протягом минулого року для потреб Збройних сил України поставлено близько 2,5 тисяч зразків нового, модернізованого та відремонтованого озброєння та військової техніки. Ще близько 15 тисяч одиниць озброєння та військової техніки відремонтовано силами ремонтних бригад самих військових частин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-