Аграріям обіцяють

Аграріям обіцяють "автоматичні" дотації від держави

Укрінформ
Процес надання дотацій від держави українським аграріям відбуватиметься автоматично, його будуть реалізовувати ДФС та Казначейство.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

"Мінагрополітики не впливає на механізм та черговість розподілу коштів. Цей процес відбувається автоматично та реалізується ДФС та Казначейством", - заявив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.

Кабінем міністрів України 21 лютого прийняв Постанову, в якій визначений порядок формування реєстру отримувачів бюджетних дотатацій та надання відповідної інформації Державною фіскальною службою та Державною казначейською службою.

За прийнятим порядком сільгоспвиробники подають заяву щодо включення до реєстру отримувачів бюджетних дотацій. На підставі реєстру та поданих документів про сплату ПДВ, Державна фіскальна служба формує список отримувачів бюджетних дотацій і передає список до казначейства. Після чого казначейство в автоматичному режимі щомісячно здійснює розподіл коштів.

Нагадаємо, що з 1 січня 2017 року був повністю скасований спецрежим  ПДВ. Пільги аграріям замінили на збільшенний обсяг дотацій від держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-