"Електроважмаш" доцільно залишити під управлінням МЕРТ - в. о. гендиректора

Укрінформ
В. о. генерального директора ДП "Електроважмаш" Дмитро Костюк вважає, що підприємством і далі має керувати Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

Про це він заявив в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня".

"Міністр ставить чіткі завдання і цікавиться результатами. Ключові рішення щодо діяльності заводу приймаються спільно. Йде системна і конструктивна робота", - наголосив Костюк.

За його інформацією, "за півтора року роботи нового менеджменту на підприємстві вже зібраний портфель замовлень на 2,4 млрд грн, і цього року планується його збільшити до 3,7 млрд грн". "Реальні показники діяльності відображені у звітності, є оцінка міжнародного аудиту", - зазначив Костюк.

"Ми виграли два тендери Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) на 660 млн грн - модернізація Канівської ГЕС та Київської ГАЕС... Одного цього замовлення вистачить, щоби завантажити завод на п'ять років вперед", - зазначив керівник підприємства.

Він додав, що зараз виконується модернізація обладнання Рогунської ГЕС (Таджикистан), триває робота над замовленням для Дністровської ГАЕС, підписується контракт на розробку і постачання турбогенератора потужністю 200 МВт у Бангладеш.

Керівництво "Електроважмашу" прогнозує, що до 2017 р. чистий прибуток підприємства зросте в 2,2 рази, а продажі - на 20%.

Державне підприємство "Завод "Електроважмаш" (Харків) - найбільший в Україні виробник гідрогенераторів і турбогенераторів для гідро-, теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників та іншого устаткування.

Попереднього директора "Електроважмашу" Володимира Глушакова звільнили зі скандалом в серпні 2015 року. Пізніше був заарештований і випущений під заставу в 2 млн грн екс-заступник директора заводу Роман Довгий. Зараз справа щодо нього знаходиться в суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-