Держкомтелерадіо хоче по-новому рахувати ліцензійний збір для мовників і провайдерів

Держкомтелерадіо хоче по-новому рахувати ліцензійний збір для мовників і провайдерів

Укрінформ
Державний комітет телебачення і радіомовлення вніс зміни до проекту Методики розрахунків розмірів ліцензійного збору для мовників і провайдерів, прив’язавши формули розрахунків до прожиткового мінімуму замість мінімальної зарплати.

Про це повідомляє прес-служба комітету.

"Відповідний проект урядової постанови був розроблений із врахуванням пропозицій, наданих громадськими організаціями, що діють у сфері телерадіомовлення. Зокрема, до Держкомтелерадіо із заявою щодо недопущення різкого зростання розміру ліцензійної плати у сфері телебачення і радіомовлення звернулася громадська рада при Держкомтелерадіо", - йдеться в повідомленні.

Зростання відбулося у зв'язку тим, що плата за видачу ліцензії у сфері телебачення формувалася залежно від розміру мінімальної заробітної плати, яка у 2017 році збільшилася вдвічі - до 3200 грн. Підвищення розміру ліцензійного збору та розмірів штрафів за порушення мовниками і провайдерами законодавства про телебачення і радіомовлення, на думку представників громадськості, негативно позначиться на економічній діяльності суб’єктів господарювання в цій сфері.

У зв’язку з цим проект постанови передбачає прив’язати формулу розрахунків не до мінімальної зарплати, а до прожиткового мінімуму.

Наразі документ проходить процедуру погодження із заінтересованими органами виконавчої влади. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення погодила проект без зауважень.

З проектом постанови КМУ можна ознайомитися на сайті Держкомтелерадіо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-