Платників соцвнесків побільшає, але пенсійний вік не підніматимуть - Рева

Платників соцвнесків побільшає, але пенсійний вік не підніматимуть - Рева

Укрінформ
Міністр соціальної політики Андрій Рева зазначив, що Україна обрала шлях збільшення кількості платників соціальних внесків замість зменшення кількості пенсіонерів через підняття пенсійного віку. 

Про це Рева заявив в інтерв’ю виданню Realist, інформує Урядовий портал

"Не потрібно зменшувати кількість пенсіонерів, необхідно збільшувати кількість платників, - і ми маємо таку можливість за рахунок величезного сектору тіньової економіки", - сказав Рева.

Він зазначив, що в контексті переговорів із МВФ були проведені розрахунки, які свідчать про те, що підвищення пенсійного віку для громадян не вирішує головного питання - дефіциту Пенсійного фонду.

За словами Реви, сьогодні в Україні склалася ситуація, за якої і ті, хто працював 35 років, сплачуючи соцвнесок, і ті, хто не працював або працював нелегально, нічого не сплачуючи, - отримують однакові за розміром пенсії.

"Тому ми кажемо: якщо у вас є 30-35 років стажу - ви отримуватимете пенсію, і навіть більшу за рахунок спеціального коефіцієнту, але якщо ви не працювали, нічого не сплачували - йдіть працюйте далі, поки не заробите", - наголосив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-